Підсумки депутатської діяльності за 2021 рік

Підсумки депутатської діяльності за 2021 рік

Обов’язок депутата – не тільки відвідувати пленарні засідання, засідання комітетів, працювати та відстоювати інтереси свого округу, а й відзвітувати за свою виконану роботу. 

Тому завершення 2021 року є вдалою можливістю для підведення підсумків роботи як народного депутата України та представника інтересів громади.

Мій виборчий округ цього року зазнав багато позитивних змін в багатьох сферах: 

  • Було розпочато середній ремонт 10 кілометрів дороги Р-10 /Р-09/-Черкаси-Чигирин-Кременчук від мосту через річку Ірдинка до в’їзду в місто Черкаси зі сторони Канева. Останній раз ремонт на цій ділянці Р-10 проводився у 1996 році.
  • Відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Вербівка. Нова будівля амбулаторії відповідає сучасним вимогам. Медичні послуги в амбулаторії надають лікар загальної практики сімейної медицини, дві медсестри сімейної медицини та молодша медсестра. Окрім цього заклад забезпечено сучасним автомобілем з водієм, аби пацієнти з найвіддаленіших сіл змогли отримати кваліфіковану медичну допомогу у будь-який час доби.
  • Відкрито приймальне відділення екстреної медичної допомоги КНП “Корсунь-Шевченківської багатопрофільної лікарні”. В новому відділені було встановлено нову апаратуру, на якій можна проводити ультразвукове дослідження, ендоскопічне дослідження, рентгенографію, комп’ютерну томографію.Відкриття відремонтованого приймального відділення значно поліпшило якість надання медичної допомоги. 
  • Завершено ремонтні роботи на ділянці національної траси Н-16 в Черкаській області, які проводилися за програмою «Велике будівництво». Тепер від залізничного переїзду біля села Сигнаївка до міста Шпола веде 8 кілометровий відрізок дороги з покриттям вищої якості.
  • В рамках президентської програми «Велике будівництво» розпочато електрифікацію залізничної ділянки 30 км від обласного центру до станції Імені Тараса Шевченка. Це збільшило пасажиропотік і обсяг вантажоперевезень, що вже дало серйозний економічний ефект і соціальну віддачу.
  • Проведено в м. Городище Черкаської області фестиваль дитячо-юнацького спорту «Спортивна Черкащина». Вважаю, що такі фестивалі допоможуть дітям швидше і яскравіше розкривати свої таланти, адже кожна дитина – це цілий всесвіт. І наше завдання дати розкритися і розквітнути кожному з цих маленьких всесвітів.
  • Відкрито в с. Мар’янівка – арт-об’єкт «Серце України». Пишаюся, що саме Черкащина має тепер ще один туристичний об’єкт до якого, вже їдуть люди з різних куточків нашої країни.
  • Завершено реконструкцію енергоефективного дитячого садочку «Зірочка» в м. Шпола. Завдяки впровадженню проекту теплореновації 120 дітей можуть перебувати у покращених умовах, адже виконані роботи забезпечують економію споживання енергоресурсів майже на 50 %.
  • Завершено проведення ремонтних робіт спортивного залу для учнів Матусівського ліцею №1. Вже зараз усі без виключення учасники освітнього процесу можуть долучитись до спортивних занять.
  • За моїм зверненням до Міністра фінансів України та Голови бюджетного Комітету парламенту з проханням включити ряд важливих об’єктів мого округу для фінансування в цьому році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток Черкащини було проведено реконструкцію ФОСК «Колос». На це було виділено 3672,692 тис. гривень.Проведені усі необхідні роботи з реконструкції та апгрейду: вкладання синтетичного покриття на бігових доріжках, влаштування асфальтобетонного покриття, дренажного водовідводу, благоустрій фронтальної частини стадіону, влаштування освітлення та нанесення розмітки.

 

Щодо роботи в ВР, рік видався плідний на важливі для країни законопроекти: 

  • Прийнято закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. Відтепер для призначення референдуму потрібно не менш як 3 мільйони підписів виборців не менш як у 2/3 областей; на референдум може виноситися одне питання
  • Прийнято закон щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби. Цей закон дозволяє проводити конкурси, забезпечуючи рівний доступ громадян до державної служби.
  • В якості співголови робочої групи відносно реформування сфери поховання та демонополізації ринку ритуальних послуг в нашій державі розпочали підготовку відповідного законопроекту. Багатьом відомо, що ситуація в цій сфері містить низку проблемних питань, які виникли зокрема й через недосконалість законодавства. 
  • Прийнято закон щодо розвитку інституту старост. Прийняття цього закону ще один успішний крок у продовженні реформи децентралізації в Україні.
  • В першому читанні прийнято законопроект щодо Національного військового меморіального кладовища. Забезпечення законодавчих гарантій належного поховання та вшанування пам’яті загиблих захисників нашої Вітчизни – це наш безумовний обов’язок.
  • В першому читанні прийнято законопроект про дерадянізацію законодавства України мого співавторства. Переконаний, що прийняття цього документу є першим кроком на шляху до систематизації, кодифікації та подальшої дерадянізації законодавства України.
  • Прийнято закон про особливості надання електронних публічних послуг. Цей закон забезпечує законодавче врегулювання питань, пов’язаних із наданням всіх категорій електронних публічних послуг.
  • Прийнято за основу законопроекту щодо гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому. 
  • Прийнято закон про Службу військового капеланства. Його ухвалення дає можливість створення в Україні Служби військового капеланства як самостійного структурного підрозділу у складі військових формувань.

 

Пріоритетним завданням для мене було та залишається вирішення питань, що турбують виборців нашої територіальної громади, захист інтересів та виконання доручень, тому в межах компетенції продовжую працювати над цим.

З Днем Гідності та Свободи

З Днем Гідності та Свободи

Сьогодні відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей день є визначальним для нашої країни,…

Детальніше
Вітаю із Днем ракетних військ і артилерії, та Днем інженерних військ!

Вітаю із Днем ракетних військ і артилерії, та Днем інженерних військ!

Шановні військовослужбовці! Вітаю вас із Днем ракетних військ і артилерії, та Днем інженерних…

Детальніше
З днем юриста!

З днем юриста!

Дорогі юристи, Вітаю вас з нагоди професійного свята! Ваша робота вимагає величезної мудрості,…

Детальніше